III Ogólnopolska Konferencja DietetykaForum 2015 w Poznaniu

Już 8 listopada Teatr Wielki w Poznaniu będzie miejscem III Ogólnopolskiej Konferencji DietetykaForum 2015. Wydarzenie to skierowane jest przede wszystkim do osób zainteresowanych problemy dietetycznymi oraz zdrowiem.

Organizatorzy, którymi są Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu oraz fundament „Dietetyka Twoich Marzeń”, dołożyli wszelkich starań aby tematy poruszane na spotkaniu były aktualne i interesujące dla szerokiego grona odbiorców.

Tegoroczna konferencja w centrum będzie miała Podejścia Integracyjnej do Zdrowia Człowieka, które połączy pragnienia i marzenia osób dbających o swoje diety z ciekawymi prelekcjami ekspertów w tej dziedzinie.

Na spotkanie przybędą goście z całego kraju, będą to dietetycy, lekarze, projektanci żywienia, trenerzy personalni, psychologowie i inni specjaliści związani z problemem zdrowego odżywiania oraz metodami prewencji chorób generowanych przez niewłaściwy styl życia.

Konferencja obejmować będzie wykłady, panele dyskusyjne i warsztaty na różnorodne tematy dotyczące dietetyki oraz medycyny integracyjnej. Będzie to okazja do nawiązania nowych kontaktów oraz integracji profesjonaliści w tej dziedzinie.

Podczas konferencji profesorowie Uniwersytetu Przyrodniczego zaprezentują również nowoczesne rozwiązania medyczne mające na celu poprawienie stanu zdrowia każdego człowieka poprzez integralne podejście do problemu uzupełniania niedoborów żywieniowych oraz odpowiedni program ćwiczeń fizycznych.

Prelegenci opowiedzą również adresanctom jak mogą oni prowadzić aktywne tryby życia pozbawione stresu, co cechuje antystresowe programy sportowe oraz jak postawić na integracje swoich potrzeb i marzeń w ramach sprawnego planu żywieniowego – czyli o jak można połaczać self-care i lifestyle combinations? Wszystkie te temat bardzo nas interesują!

Uroczysta ceremonia pod czas konferencji skupić się będzie na Kapituła Nagroda Dietetyka Forum 2015 – która ma na celu promowanie najbardziej aktywnych organizacji społeczno-gospodarczych majacych na celu budòwnanie marki onlineDietetyka forum.

W zeszłym tygodniu, od 12 do 13 grudnia, w Poznaniu odbyła się III Ogólnopolska Konferencja DietetykaForum 2015. Było to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń w dziedzinie dietetyki i naśladowania zdrowego stylu życia w Polsce.

To spotkanie, które cieszy się dużym powodzeniem i uznaniem, cieszy się uznaniem zarówno organizatorów jak i słuchaczy. Celem tej konferencji była promocja wiedzy na temat racjonalnego żywienia oraz popularizacja najnowszych doniesień i trendów w interdyscyplinarnych dziedzinach promujących zdrowy tryb życia.

Zgromadzeni specjaliści branżowi oraz delegaci z 17 polskich państw dyskutowali na temat różnych aspektów mających wpływ na przemyślaną diecę oraz rozważać innowacje w tej dziedzinie. W trakcie forum prelegenci podzielili się swoim doświadczeniem z zakresu dietetyki, a także omawiali metody poprawiania warunków życia poprzez lepsze dobrostan ludzi.

Uczestnikom Konferencji DietetykaForum 2015 oferowano bezpłatny udział w panelach dyskusyjnych, seminariach i ćwiczeniach praktycznych prowadzonych przez ekspertów w tej dziedzinie. Udostępniono również warsztaty kulinarne w ramach otwartej strefy gastronomicznej, gdzie najlepsi kucharze i dietetycy przygotowali zdrowe i smaczne potrawy po to aby inspirować uczestników do tworzenia zbilansowanego menu oraz gotowania samodzielnie.

Gracjan Derda, dyrektor akademicki ProCampMed – pierwsza certyfikowana uczelnia medialna w Polsce – poinformował podczas spotkania o stanie obecnym edukacji dietetycznej, a także przedstawił swoje prognozy dotyczące jej roli i szacowanemu potencjałowi rosnącego rynku .

Profesor Andrzej Ejsner, prezes Zarządu Fundacji „Dla Dobra” i adiunkt Uniwersytetu Medycznego imienia Karola Marcinkowskiego w Poznaniu – opisał trendy żywieniowe które już zmienilylub bardzo szybko zmieniać będą nasze postrzeganie diety jako narzędzi mediacji dla lepszej jakości życia oraz prevencji chorób cywilizacyjnych.

Mgr inż. Ursula Szujewska-Sakyta – lekarka diabetolog – poruszyła temat mediacji w leczeniu cukrzycy typu 2 oraz profilaktyce poprzez odpowiednie planowanie diety i stylu życia pacjenta tak aby modulować poziom glikemii we krwi pacjenta przede wszystkim poprzes aktywnoć fizyczna i redukcja insulinooporności.

Magda Gawron – psychodietetyk -przedstawiła swoje badania dotyczace psychologicznysc skutkow ubocnych nerwic dotykajacyh pacjenat prowadzac do niewlasciwyh toleacji sylacji i ostatecznie tampliujac efedktywnosc terapii dietyctejcnej .

Możesz również polubić