Zakwaszenie - Nieznana przyczyna wielu chorób

Norbert Treuttwein

zakwaszenie nieznana przyczyna wielu chorób

ZAKWASZANIE Nieznana przyczyna wielu chorób

Jak rozpoznać chorobę i skutecznie wyrównać zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej naturalnymi metodami

 

W tej książce znajdziesz:

 ABC chorób spowodowanych zakwaszeniem

Twój indywidualny czterotygodniowy program odkwaszania

Najlepsze przepisy na potrawy bogate w zasady

Praktyczne porady dotyczące diet, korzystania z sauny oraz leczenia uzdrowiskowego

Przejrzyste tabele opisujące zawartości kwasów i zasad w wielu produktach spożywczych

Jak sprawdzić, czy Twój organizm jest zakwaszony

Co możesz zrobić, aby zapobiec zakwaszeniu.

Odkwaszenie jest niezbędne dla zdrowia

Coraz więcej ludzi cierpi na zakwaszenie. Nieprawidłowa dieta oraz tryb życia, w którym dominuje stres, alkohol, fast foody i kawa, a także brak czasu na sport i wysiłek fizyczny prowadzą do poważnych zaburzeń naszego organizmu.

Dowiedz się, jak można zlikwidować zakwaszenie dzięki właściwemu odżywianiu i zdrowemu trybowi życia.


Dane książki: 

zakwaszenie nieznana przyczyna wielu chorób 

ISBN: 978-83-926703-6-0
Autor: Norbert Treutwein
Tytuł: Zakwaszenie. Nieznana przyczyna wielu chorób
Tytuł oryginalny: Ubersauerung - Krank ohne Grund
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 252 stron
Oprawa: miękka


Autor książki NORBERT TREUTWEIN jest dziennikarzem zajmującym się tematyką naukową i zdrowotną. Pracował jako redaktor naczelny fachowych pism medycznych.

 

Zachęcamy do zakupu książki w sklepie internetowym http://celabo.com.pl/pl/zakwaszenie-nieznana-przyczyna-wielu-chorob-norbert-treutwein.html   http://celabo.com.pl

IBS - zespół jelita drażliwego

Zespół jelita drażliwego (IBS) to objawy, takie jak ból lub dyskomfort brzucha, wzdęcia, problemy z wypróżnianiem (zaparcia i/lub biegunka). Objawom może towarzyszyć uczucie niepełnego wypróżnienia lub zmienny rytm wypróżnień. Dość często objawom towarzyszy obniżenie nastroju lub depresja. czytaj więcej

Lp 299v Göran Molin

Powszechnie wiadomo, że duża ilość bakterii mlekowych neutralizuje inne patogenne lub potencjalnie patogenne bakterie, zarównowżywności poddanej fermentacjimlekowej jak i ludzkim jelicie (De Vuyst oraz Vandamme 1994a, 1994b). Początkowo pojęcie „probiotyki” oznaczało, że na równowagę pomiędzy dobroczynnymi bakteriami a bakteriami szkodliwymi mikroflory przewodu pokarmowego pozytywny wpływ może mieć spożywanie pewnych typów żywych mikroorganizmów (Parker 1974; Fuller 1989).

czytaj więcej

Sanprobi Super Formula